View Single Post
Sitat av DumDiDum Vis innlegg
.... og i fortsettelsen av dette, politiet er igjen ute å kjemper for generell bevæpning:

http://www.aftenposten.no/nyheter/ir...s-7134043.html

Å kvele noen krever ihjel krever faktisk ganske mye innsats, vilje og styrke... og selv da blir de ikke tatt til retten. Hva i all verden kommer det til å skje hvis disse folka får lov til å bære våpen?
Vis hele sitatet...
Ikke sant? Skavvise, "med stor fare for eget liv" og jaddah jaddah ble gjerningsmannen arrestert uten at noen ble skadd. Derfor vil politiet ha våpen slik at de kunne ha skutt ham.

Den samme argumentasjonen så vi forrige gang de gikk ut i media og sutra;
http://www.aftenposten.no/meninger/E...v-7043860.html
her omtaler de en case hvor en fyr holdt en pistol i hånda, men siden de ikke kunne skyte ham måtte de arrestere ham uten dramatikk i steden. Derfor vil de ha våpen i beltet.

Jeg har sett politifolk på skytebanen. Jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv. Enkle ting, som å sørge for at våpenet peker i riktig retning var de ikke interessert i. Da det ble påpekt fra baneleder kom svaret "pøh, den er jo ikke ladd!". Nei, våpenet var ikke ladd. De som har vært litt borti skytrevåpen vet at det ikke er poenget. Utsagnet sier imidlertid litt om hvilken respekt nevnte politimann hadde for skytevåpen og andre folk. Har noen noensinne hørt en politimann si "ojsann, det var jeg ikke klar over! Takk for at du sa fra"?

Jeg vil gå så langt som å si at jeg heller vil la privatpersoner bære våpen enn politiet: samtlige våpeneiere jeg kjenner er oppegående mennesker med sunn fornuft og respekt for skytevåpen. Men de ville heller ikke tatt med seg redskapen på byen for de er ikke cowboyer.