Tråd: Israel i krig
View Single Post
Sitat av Green_Matter Vis innlegg
hvordan kan egentlig stormaktene bare stå på sidelinjen her?

seriøst dette er en skitten og urettferdig krig.

israel stjeler land fra palestina så skal folk wine fordi palestinerene tar igjen? det blir for dumt
hvordan kan folk støtte en gruppe mennesker som legitimerer handlingene med at det er jødenes land??

Israel og jøder generelt skal ha sympati og medfølelse for holocaust hele tiden men de er blinde for sine egne handlinger mot muslimene.

dette er en åpen sak: israel er en forbryterstat!
Vis hele sitatet...
Fordi Israel har evne, vilje og kapasitet til å forsvare sine innbyggere er de en forbryterstat?

Det er jødenes land. Derfor har de opprettet en nasjon som heter Israel. Palestinere (upresist, siden dette begrepet er oppkonstruert) har aldri hatt et land i dette området.

I krig bruker land å skifte eier. Det er vel ofte derfor det er krig?
det landet som forvarer seg fra en aggressiv nabo kan ikke belastes for at den aggressive part mister sine landområder i en krig.

Den dagen Israelerne legger ned sine våpen, er det slutt på landet Israel. Den dagen Araberne vil ha fred, så blir det fred.

Hamas, som styrer på Gaza, er en terror-organisasjon. (som har programfestet utryddelsen av landet Israel. http://www.abcnyheter.no/nyheter/201...tslette-israel)

Sitat av slashdot Vis innlegg
Nei, pås amme nivå som ingen må det. Men nok en gang har dei fått landområda invadert, og okkupert av israelske styrker med rimeleg jamne mellomrom, så deg er forståelig...
Vis hele sitatet...
Israel ble angrepet, hvordan har da Israel invadert?

Israel har okkupert med gjevne mellomrom.. joda, de har jo blirr angrepet av sine naboland med gjevne mellomrom. kanskje en sammenheng?

Sitat av Beskjeden Vis innlegg
Enig i det du sier, men vil legge til at det ikke var FN som først legitimerte den israelske staten. Dette skjedde gjennom Balfour-deklarasjonen av den britiske regjeringen. En FN styrke vil aldri bli godtatt, siden FN kun gir seg selv mandat til å megle i slike situasjoner dersom begge parter godtar det. Israel har gang på gang motsatt seg enhver "innblanding" fra FN, og jamt over er holdningen at Israelsk lov har presidens ovenfor internasjonal lov. En FN styrke i regionen vil undergrave det israelske statsapparatet i deres propaganda krig, noe som umuliggjør en slik løsning.
Vis hele sitatet...
Finnes FN-styrker mellom Israel og Syria.

Du burde kanskje lese deg litt opp på hvordan FN håndterer saker mellom Israel-Palestinere/arabere. Det er en grunn til at det er en viss skepsis der. Et tydelig tegn på dette er bl.a. alle resolusjoner Israel har fått mot seg, kontra Syria, Kina etc.

Denne krigen er i stor grad blitt en propagandakrig. Fra begge sider. Men har enda å se at Israelske barn læres opp på barne-tv til å drepe arabere. Finne mange eksempler på dette fra arabisk side. Se spesielt tv fra Gaza sponset av giverlandene, deriblant Norge.