View Single Post
Sitat av Paradigm Vis innlegg
Noen som har noen statistikk på at disse tingene og annen organisert kriminalitet har gått ned i land som har legalisert/avkriminalisert?

Det er veldig saklig å ha med hvis man skal argumentere for at disse problemene vil minke ved en legalisering/avkriminalisering.
Vis hele sitatet...
Det er ikke noe å diskutere engang at den svarte narkotikaøkonomien er enorm, og at disse pengene er som drivstoff for karteller og terrororganisasjoner.

Ingen land har legalisert. I Nederland må coffeshopsene kjøpe varene sine ulovlig. Det vil si at det er ikke staten eller legitime, lisensierte dyrkere som står for forsyningen av varene. Avkriminalisering vil bare si at man ikke blir straffet for personlig bruk, du må fortsatt kjøpe varene dine av den lokale dealeren. Altså finnes det ingen slik statistikk, fordi ingen land har foreløpig prøvd legalisering, og avkriminalisering gjør ikke noe med den svarte økonomien.

Portugal, som har avkriminalisert all narkotika, har hatt gode resultater på andre måter, gjennom sin fokus på behandling fremfor straff:

http://www.forbes.com/sites/erikkain...f-in-portugal/

http://www.time.com/time/health/arti...893946,00.html

Sitat av Paradigm Vis innlegg
En annen hovedgrunn er at stonere vil rettferdiggjøre bruken av narkotika.
Vis hele sitatet...
Jeg bruker ikke noen form for narkotika, og drikker knapt alkohol. Jeg mener enkelt og greit at forbudet gjør for stor skade til å kunne forsvares, og at fordelene ved legalisering utveier ulempene. Forbudspolitikken har ingen resultater å vise til. Vi er alle enig om at vi ønsker å begrense narkotikabruk og dens skadeomfang i samfunnet.