View Single Post
Sitat av KevinNice Vis innlegg
Skjønner hva du mener

Her hvor jeg bor (Voss) hater absolutt alle bergenserne, nettopp fordi de mener at de kjører for fort, er aggressive og "sniker i køen".
Selv har jeg ikke noe mot folk uansett hvor de er fra
Vis hele sitatet...

ØØØØY, vil du ha trøkt inn trynæ eller?


Neida, men i all seriøshet, jeg kan forstå at den litt mer agresive sosiale fremtredenen til en bergenser ikke er for alle, men er virkelig en kjørestil nok til å definere en hel by med?

Jeg tror det har med, og dette er noe jeg har tenkt på i mange større og mindre sosiale sammenhenger. At hvis du har en gruppe som samles om et forenelig "hat" som man alltid kan falle tilbake på, som f.eks. hate en annen gruppe eller enkelt person kan skape et miljø der alle kan inkluderes.
Det er kanskje ikke "moralsk" rett, men man kan skape veldig sterke grupper som kan utvikle seg til mer over f.eks. et felles hat for alt fra Jøder til Sokker som klør. Det er veldig rike samtale emner også, spesielt folkeslag, så kan man si, forleden dag så møtte jeg en trønder blababla.

Dette er noe jeg har utført i praksis, og det er veldig greit, om folk er villig til å gi inn. Du kan ta helt tilfeldige mennesker som gjerne ikke har møtt hverandre før som får en åpen diskusjon der man plutselig er en del av en gruppe som er forent. En måte å knuse isen på.

Som siste poeng er det veldig enkelt å gjøre narr av dialekter, og gøy.