View Single Post
Sitat av onarki Vis innlegg
Leonidas er på solid grunn når han sammenligner det nasjonalsosialistiske tyske arbeiderpartiet med det norske sosialdemokratiske arbeiderpartiet. Slagordene er ikke bare en visuell likhet men en ideologisk likhet. Hva ligger i begrepet "by og land, hand i hand"? Jo, NASJONAL SAMLING. Kommunistiske partier kunne ikke ha hatt et slikt slagord, fordi de var internasjonalsosialister og de var opptatt av arbeiderklassen, ikke bøndene. De ønsker INTERNASJONAL SAMLING ("proletarer i alle land, foren eder!").
Vis hele sitatet...
Neida, dette argumentet kunne de aldri brukt fordi du har gitt slagordene mening med å relatere dem til ting de minner deg om. Om du vet noe som helst om Marxisme, så argumenterer gode gamle Karl for akkurat "by og land hand i hand":
Sitat av Karl Marx & Friedrich Engels, The Communist Manifesto
9. Combination of agriculture with manufacturing industries; gradual abolition of all the distinction between town and country by a more equable distribution of the populace over the country.
Vis hele sitatet...
(merk at jeg skriver noe som helst om Marxisme ettersom dette kommer fram i Det Kommunistiske Manifest som er absolutt første skriften man burde gjennom om man skal lære om Marxisme både fordi den er kort og lett forståelig.)

Sitat av kummi90 Vis innlegg
(Sosialisme er en brøkdel og sub-ideologi av kommunisme, dog).
Vis hele sitatet...
Kommunisme er en underdel av samlebegrepet sosialisme.
Sist endret av anamnesis; 17. januar 2011 kl. 13:45.