View Single Post
Jeg anbefaler dere *alle* å lese Sir Winston Spencer Churchills 10 binds verk om den 2.verdenskrig før dere utdyper dette. Dessuten hans tidligere bind om spenningen i verden; utgitt umiddelbart etter den 1. verdenskrig.

Den 2. verdenskrig ble forutsagt nærmest på dato, og kunne ha blitt forhindret ved resolutt opptreden fra de såkalte allierte. Hvilke ikke var så allierte, når det kom til alvor.

Over 60 år senere, krangler vi om historiske hendelser og om spesielle personers tilknytning til historien. Javel. La det bli for historikerne; de som har viet sitt liv til historiens støv.

For oss som lever, og akter å fortsette med det, er det av mer betydelighet å leve med hverandre, i fordragelighet. Ta lærdom av historien, men ikke ansvar. Ansvar for historiens feilgrep hviler alene på den skaper som har satt galskapen i gang.

Den skaper møter vi når den tid kommer. Om *han/hun* finnes, vil nok temmelig mange få en overraskelse. Jeg tror ikke det vil bli snakk om politikk; heller ikke hudfarge eller tro.
Sist endret av khawaga; 15. januar 2011 kl. 21:37. Grunn: fakta -og skrivefeil