View Single Post
Har tidligere lest gammelt forskningsmatriale fra US Army vedrørende søvnberøvelse i fangenskap.
Her var en av hovedkonklusjonene at man etter døgn 5-7 med søvnberøvelse (sovner du blir du vekt med støt, lyd eller lys) risikerte hjerneskade og i værste tilfeller permanent grønnsak tilstand. Det ble derfor annbefalt i forbindelse med avhør at man ikke drev søvnberøvelse utover døgn 5-7 da det var stor fare for at fangen fikk varige hjerneskader og man ville ikke kunne få informasjon ut av dem. Det var også bemerket at de sterkeste individene i denne undersøkelsen kunne tåle mellom 10-14 dager med denne type behandling uten å ta skade.
Personlighets forstyrelser og varige endringer i personlighet ble også nevnt fra dag 7 og utover, det ble derfor også skrevet at i en avhørs situasjon hvor man ønsker at den avhørte hoppet av til USA var det svært viktig at man var forsiktig med søvnberøvelse.

På lik linje med å dope soldater med LSD på 60 tallet var dette forskning som er mildt sagt kontroversiel.
Som vanlig med all medisinsk forskning så er det stor forskjell på individer.

Søvnberøvelse sammen med annen type avhørsteknikk og torturteknikk produserer som regel mye informasjon.
De som har opplevd halliser på grunn av søvnmangel vet at man har ikke lenger kontroll på sansene og har store problemer med å skille mellom dagdrømmer og virkelighet.
Rent praktisk er det lett å forstå at hjernen opplever store problemer når den ikke får hvile og at dette går utover virkelighets oppfatningen.
Problemet i en avhørs situasjon er at fangen etterhvert sier hva som helst for å slippe unna søvnberøvelsen og/eller tortur.