View Single Post
Sitat av Rubs93 Vis innlegg
Ram og HDD har ikke mye med ytelsen til maskina, spessielt ikke HDD. Det du må passe på er å få tak i en pc med god prosessor og ram som er passeleg! De nye gaming maskinene har ikke mer enn 2GB ram så IKKE oppgrader rammen!!! Ville ikke anbefalt ADM prosessor btw! De er ikke så brukervennlege som blant annet intel.
Vis hele sitatet...
Oi. Jeg er fristet til å bare si "du tar feil," men for å slippe å utdype senere gjør jeg det like godt med en gang.

#1: En prosessor har ingenting med brukervennlighet å gjøre. Prosessoren gjør regneoperasjoner, og avgjør (en del av) ytelsen i maskina. AMD-prosessorer matcher stort sett intel for ytelse pr. krone unntatt i absolutt high-end, hvor Intel er enerådende.

#2: 2GB RAM er lite pr. dagens standard. Skal man spille spill eller gjøre litt tyngre oppgaver eller multitaske slipper maskina å cache så ofte til disk om den har mer enn 2GB RAM, som igjen hjelper på ytelsen. Blant annet. Enhver moderne PC ment for noe annet enn enkel kontorbruk har mer enn 4GB RAM. Og RAM er en billig, effektiv oppgradering. Det er sant at man oftest ikke merker stor forskjell på 3 og 4GB, men 2 og 4 er en helt annen sak. Og i spill kan man merke forskjellen på 3 og 4 også.

#3: HDD er en velkjent flaskehals i PCer, spesielt laptoper. Hvorfor tror du ellers folk elsker SSDer, som har bragt med seg den største ytelsesøkningen innen HDDer noensinne?

#4: I den prisklassen han snakker om får han, om han er heldig, en Pentium Dual Core. Dette er ikke bedre prosessorer enn den han har i dag.

Trenger du mer?

Hovedgrunnen til at jeg anbefaler disse oppgraderingene er at du vil få en tilsvarende PC som den du har linket til for under halve prisen. Spar resten til senere, og kjøp deg en ny laptop som er verd å spare på når du får nok.
Sist endret av Kråketær; 15. juli 2010 kl. 02:28.