View Single Post
Sitat av nicholasolsen Vis innlegg
Tillate at forbrytere ikke får strengere straffer hvis de raner 3 banker enn 2?
Gi de fengselceller som er finere enn leilighetene bodde i før de ble tatt?
Vis hele sitatet...
Her viser du manglende innsikt i kriminalpolitikk. Straff er bare avskrekkende opptil et visst nivå. Tenk konedrap for eksempel, det blir ikke færre av dem om drapsmennene så hadde måttet sitte livstid i fengsel. Norske fengsler har ganske høy standard, men den dagen du ender med å måtte sone for noe kommer du absolutt ikke til å føle at det er særlig luksuriøst. Tvert i mot kommer du til å skjønne litt om hvorfor det å behandle fanger mest mulig verdig er med på å forebygge kriminalitet.

Vi skal ikke sy puter under armene på kriminelle, samtidig er det å behandle dem verdig med på å hindre en del kriminalitet og gjøre den mindre brutal. Ja, vi har hatt en oppsving og du leser fra tid til annen om kriminelle bander som raner bestemødre. For å bli kvitt disse er det andre strenger i samfunnet vi må spille på, ikke true med lengre straff og dårligere soningsforhold!

FrP vil ha strengere straffer og væpnet politi. Gled deg til å bli ranet mer med skytevåpen, av enda mer desperate kriminelle som har enda mer å tape på å bli satt inn.