View Single Post
http://skogmo-gw.exploit.no/temp/

Bare en midlertidig utlisting av dataene da. Men, nå har jeg rundt 8 millioner observasjoner fra 12 sensorer, fra rundt august månede. Hihi.

Man kan over tid se trender på hvilke rom som er dårlig isolert ettersom hvordan ting forandrer seg med utetemperaturen. Utetemperaturmåleren er for tiden syk, og klarer ikke å logge under rundt 2minusgrader, så den er ikke på oversikten.

Alt sammen gjort med Dallas 1-wire og en haug med DS18S20

Bilde av sensorer og det enkle rs232-opplegget for å koble det opp i mot en linuxboks jeg har stående. Den kjører da igjen et selvlaget perlscript opp i mot mysql/innodb

http://dump.no/files/3a565c6c3067/tempsens.jpg

Kobler etterhvert dette opp i mot resten av systemet for huset. Slik at huset kan registrere brå temperaturfall om alarmen er aktivert, osv. Da vet man jo at noe har skjedd. Dette vil selvsagt ikke utløse alarmen, men det vil f.eks sende meg en sms med detaljene..

Man kan til og med analysere når man har sex på soverommet (det øker not normene med 1-2 grader på times-gjennomsnittet, faktisk!), eller når man dusjer på badet. Osv.

Tenkt å få installert fuktighetssensorer i vaskerom, på kjøkken og på bad, slik at jeg kan detektere lekasjer osv og, om uhellet skulle være ute


Hihi! Duppeditter for the win.