Tråd: Tørr snus
View Single Post
Sitat av Ryan
Nei, kva faen er det som skjer med folk her på forumet? Kvar blir det av kunnskapane dykkar?

I cola er det SYRE ikkje base. Syre får pH-verdien til å synke noko som vil gje deg ein kraftig reduksjon av nikotin-effekten, så ikkje finn på å bland cola inn i snusen for å gjere den saftigare. Finn heller noko som er sterilt pH-verdi på evt. noko som har høg pH-verdi (sjølv om dette er ein sjelden sak å oppdrive utan at det er helseskadelig).
Vis hele sitatet...
Hva skjer med kunnskapene dine da Aasen?

Kullsyren i cola vil aldri påvirke snusen. Det er riktig at nikotinopptaket er større dersom man har en høy pH-verdi i *munnen*, men blandingen av cola og snus skjer jo i *snusboksen*. Som nevnt var det snakk om å la snusen ligge en natt eller to også, og da vil neppe syren fra brusen ha noe å si, ettersom mesteparten av cola-restene er *sukker*, som blir liggende igjen etter fordampingen.(ja du har vel sett en inntørket colaflekk. pH-verdien i den flekken er nok ikke særlig høyere enn snusen) Og fordamping i snus skjer fort. (ja, det er det som er grunnen til at den in the first place ble tørr)

Hadde du derimot skyldt munnen med cola, og lagt opp en snus rett etterpå, ville nok nikotinopptaket vært mindre, men neppe av stor betydning.
Sist endret av hyys; 19. april 2008 kl. 04:42.