View Single Post
Hm, litt usikker på om forenklet forelegg og forelegg er det samme speq - men jeg kan ta feil. Uansett så fins det forhold når en kommer i politiets strafferegister en må tenke på, kan hende jeg er litt sta på det - men uskrevne regler er oftest satt opp til å følge når en blir tatt for noe kriminelt.

Stort sett er det beste å få den illegale handlingen på en selv, og holde alle andre utenfor. Men onkel politi er ikke ute etter deg som småforbruker, og vil gjøre alt i sin makt for å få has på de større fiskene i bakgrunnen. Og her er atferd og avhør viktig å følge noen uskrevne regler, ellers er det fort gjort at de små sakene ofte får større ringvirkninger.

Innrømmelse av kjøp (ervervelse og oppbevaring), salg (videreformidling eller bytte) og navn (angivelse) skal unngås. Spesielt navn! Salg fører til utvidet etterforskning, ditt mobilbruk og eventuellt sjekk av mobiltelefonens innhold, i verste tilfelle en ransakelse av ditt hjem, i de mest absurde tilfellene (ihvertfall på så små mengder) tilkalling av andre til avhør.

I praksis kan du ved å følge noen uskrevne regler få din straff som fortjent, uten at noen andre trenger å bli innblandet.